Pavo GutHealth został specjalnie opracowany, aby jak najlepiej wspierać trawienie konia, przywracając równowagę w populacji flory bakteryjnej jelit.
W 100% naturalne składniki zapewniają maksymalne wsparcie wszystkich zdrowych bakterii w jelicie cienkim i grubym, blokując tym samym szkodliwą działalność niepożądanych bakterii.
W skład Pavo GutHealth wchodzą między innymi wytłoki jabłkowe i miąższ buraczany, mające właściwości wiążące wodę, dzięki czemu chronią błonę śluzową żołądka. Oba te produkty zawierają pektyny, które tworzą powłokę ochronną na jelitach.
Pozytywny wpływ na odporność jelit zapewnia także obecna w składzie trawa jęczmienna, zawierająca niezbędne witaminy, minerały i przeciwutleniacze.
Dodatek pokrzywy nie tylko wspomaga oczyszczanie krwi, ale również zapobiega infekcjom.
Olej oregano został dodany ze względu na właściwości przeciwbakteryjne oraz smakowe, to dzięki niemu granulki pachną włoską kuchnią!
Utrzymanie równowagi między bakteriami Gram-dodatnimi a Gram-ujemnymi zapewnia premiks zawierający Diamond V i inulinę, które są prebiotykami.
Inulina jest naprawdę wyjątkowa, ponieważ może być rozkładana tylko przez niektóre grupy bakterii jelitowych. W rezultacie wszystkie składniki odżywcze są dostępne dla bakterii i nic nie jest tracone.
Ponadto Pavo GutHealth zawiera unikalne przeciwutleniacze CellProtect, które wychwytują i neutralizują wszystkie wolne rodniki w organizmie konia. Wolne rodniki to bardzo agresywne cząsteczki, które mogą uszkadzać komórki i tkanki.
Ta wyjątkowa kombinacja składników pomaga Twojemu koniowi uzyskać i utrzymać stabilną populację bakterii jelitowych, efektem czego jest zdrowe trawienie!
Opakowanie - 8 kg
Zalety:
Podawanie:
Dawkowanie:
Skład:
Lucerna
Śruta żytnia
Pulpa z buraczków 10%
Pulpa jabłkowa 9,5%
Jęczmień 9,4%
Węglan wapnia
Nelle 5%
Inulina 4,7%
Serwatka w proszku
Drożdże
Olej lniany
Olej oregano 2,7%
Soja ekstrahowana prażona 2,7%
Glukoza
Pulpa cytrusowa
Stabilizatory flory jelitowej: Saccharomyces cerevisiae CNCM I-1077
Minerały i pierwiastki śladowe (na kg):
Wapń 1,6%
Fosfor 0,27%
Magnez 0,13%
Sód 0,18%
Cynk 960mg
Chelatowe minerały
Analiza składu:
Białko surowe 12,8%
Tłuszcz surowy 5,4%
Włókno surowe 18,0%
Popiół surowy 9,4%
cukier 7,70%
Skrobia 7,90%